Olajfondü 🍴


Hozzávalók:
🍴   1 l olaj
🍴   csirkemell
🍴   füstölt kolozsvári szalonna
🍴   koktélvirsli
🍴   héjában főtt édesburgonya
továbbá:
🍴   csemegeuborka
🍴   bagett
🍴   mártások, szószok



A csirkemellet és a szalonnát kb. 2 cm-es kockákra, csíkokra vágjuk. A burgonyából karalábévájóval golyókat formázunk.
Az olajat a tűzhelyen felhevítjük, majd az alapzatra helyezzük. A hőmérséklet-szabályozót közepes fokozatra állítjuk. A villára tetszés szerint hús- vagy szalonnakockát, koktélvirslit vagy burgonyagolyót szúrunk, és a forró olajban pár perc alatt készre sütjük. Az edényből kiemelve, tetszőleges mártásba tunkolva fogyasztható, bagettet, csemegeuborkát is kínálhatunk mellé.

Tipp: az olajba 1 hámozott burgonyát is lehet tenni – megakadályozza a zsiradék fröcskölését, és a sütés végére a karamellizálódott krumpli igazi ínyencfalat lesz.


Megjegyzések