kedd, január 10, 2017

Olajfondü

A fondüben való sütés nagyon jó móka, főleg, ha nagyobb társasággal, családdal, barátokkal szánjuk rá magunkat a fondüzésre. Mi most talán egy kevésbé ismert fajtáját, az olajfondüt próbáltuk ki. Meglepő, de a kis talapzaton az olaj is kellően forró tud maradni, ügyesen meg lehet sütni benne a kisebb kockákra vágott húst, szalonnát, virslit vagy burgonyagolyókat. Próbáljátok ki, sok sikert hozzá! :)



Hozzávalók:

  • 1 l olaj
  • csirkemell
  • füstölt kolozsvári szalonna
  • koktélvirsli
  • héjában főtt édesburgonya

továbbá:

  • csemegeuborka
  • bagett
  • mártások, szószok




  • A csirkemellet és a szalonnát kb. 2 cm-es kockákra, csíkokra vágtam.
  • A burgonyából karalábévájóval golyókat formáztam.
  • Az olajat a tűzhelyen felhevítettem, majd az alapzatra helyeztem.
  • A hőmérséklet-szabályozót közepes fokozatra állítottam.
  • A villára tetszés szerint hús- vagy szalonnakockát, koktélvirslit vagy burgonyagolyót szúrtam, és a forró olajban pár perc alatt készre sütöttem.
  • Az edényből kiemelve, tetszőleges mártásba tunkolva fogyasztható.
  • Bagettet, csemegeuborkát is kínálhatunk mellé.
  • Az olajba 1 hámozott burgonyát is lehet tenni – megakadályozza a zsiradék fröcskölését, és a sütés végére a karamellizálódott krumpli igazi ínyencfalat lesz. :)



Klassz fondü készítőt tudtok beszerezni a Russell Hobbsnál, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése