Vaníliás-gesztenyés szelet



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 35 szelethez, 20×30 cm-es tepsihez:
az alaphoz:
2 5 0   g   h á z t a r t á s i   k e k s z
2 5 0   g   g e s z t e n y e p ü r é
5 0   g   s á r g a b a r a c k l e k v á r
1 5 0   m l   t e j
1   k u p i c a   r u m
a krémhez:
1   c s o m a g   ( 4 0   g )   v a n í l i a í z ű   p u d i n g p o r
3 0 0   m l   t e j
1 2 5   g   v a j
1 2 5   g   p o r c u k o r
a tetejére:
2 0 0   m l   h a b t e j s z í n
1   c s o m a g   ( 1 0   g )   h a b f i x á l ó
c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyengetjük.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot. A krémet a kekszes alapra simítjuk, néhány órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockákra vágjuk, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintjük meg.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése