Egyszerű mogyorókrémlikőr



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1   l   t e j
2 0 0   g   c s o k o l á d é s   m o g y o r ó k r é m
1 5 0   m l   v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejet kis lángon felforraljuk. Belekanalazzuk a mogyorókrémet, és kézi habverővel alaposan eldolgozzuk benne. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vodkát is belekeverjük. Tiszta, száraz üvegekbe töltjük, és lezárjuk. Fogyasztás előtt alaposan fel kell rázni, hűtőben tárolva kb. 1 hónapig áll el.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. decemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése