Meleg csicseriborsó-saláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
2   l i l a   h a g y m a
1   k á p i a   p a p r i k a
2   s a l á t a c u k k i n i
k b .   3 5 0   g   k o k t é l p a r a d i c s o m
5   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
s ó
1 / 2   c i t r o m
3 – 4   e v ő k a n á l   a p r í t o t t   z ö l d f ű s z e r   ( p e t r e z s e l y e m z ö l d ,   m e t é l ő h a g y m a ,   m e n t a )
5 0 0   g   c s i c s e r i b o r s ó - k o n z e r v
1 5 0   g   f e t a   s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zöldségeket megtisztítjuk. A lila hagymát cikkekre, a paprikát nagyobb darabokra, a cukkinit bő 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A paradicsommal együtt mindet sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tesszük, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, és meghintjük borssal. 210 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük, közben félidőben átforgatjuk.
Amíg sülnek a zöldségek, elkészítjük az öntetet. A maradék olívaolajat elvegyítjük a citrom kifacsart levével, ízesítjük sóval, borssal, és belekeverjük a zöldfűszert. A zöldségeket pár percig hűlni hagyjuk, majd összeforgatjuk a leszűrt csicseriborsóval és az öntettel.
A salátát tányérokra halmozzuk, a tetejére szórjuk a kockákra vágott fetát, és azonnal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése