vasárnap, november 20, 2016

Meleg csicseriborsó-saláta


Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 2 közepes lila hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 2 salátacukkini
  • kb. 35 dkg koktélparadicsom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom
  • 3-4 evőkanál aprított zöldfűszer (petrezselyemzöld, metélőhagyma, menta)
  • 50 dkg konzerv-csicseriborsó
  • 15 dkg feta




  • A zöldségeket megtisztítottam.
  • A lila hagymát cikkekre, a paprikát nagyobb darabokra, a cukkinit bő 1/2 cm-es karikákra vágtam.
  • A paradicsommal együtt mindet sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tettem, meglocsoltam 2 evőkanál olívaolajjal, és meghintettem borssal.
  • 210 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöttem, közben félidőben átforgattam.
  • Amíg sültek a zöldségek, elkészítettem az öntetet.
  • A maradék olívaolajat elvegyítettem a citrom kifacsart levével, ízesítettem sóval, borssal, és belekevertem a zöldfűszert.
  • A zöldségeket pár percig hűlni hagytam, majd összeforgattam a leszűrt csicseriborsóval és az öntettel.
  • A salátát tányérokra halmoztam, a tetejükre szórtam a kockákra vágott fetát, és azonnal tálaltam.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában, a klassz fotóháttér most is a Fotókelléktől. :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szép színes, étvágygerjesztő :-)
    Én még nem ettem csicseriborsót, egyszer megkóstolnám, mert nem is tudom, hogy milyen az íze. De a képeidet nézve finom lehet :-)

    VálaszTörlés
  2. Minden alkotóelemét nagyon szeretem...a színek pedig gyönyörűek! :)

    VálaszTörlés