vasárnap, október 16, 2016

Áfonyás-csokoládés kókuszkeksz


Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

  • 1 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 12,5 dkg kókuszzsír
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 13 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 csomag sütőpor (6 g)
  • 1 csipet só
  • 6 dkg süthető étcsokoládécsepp
  • 3 evőkanál aszalt vörös áfonya



  • A tojást kihabosítottam a nyírfacukorral, hozzákevertem a kókuszzsírt és a vaníliakivonatot.
  • Beleforgattam a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a sót, végül belevegyítettem a csokoládét és az áfonyát is.
  • A masszából kb. 12 g-os golyókat formáztam, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt készre sütöttem.
  • A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagytam, majd süteménylapáttal óvatosan leszedegettem a süteményeket – ilyenkor még lágynak tűnik a keksz, de hűlés közben szilárdulni fog.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában, a nyírfacukor a Nyírfacukor édesen egészségestől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése