péntek, szeptember 02, 2016

Zöldborsóleves májgaluskával


Hozzávalók 6 személyre

  • 1 csomó újhagyma
  • kevés olaj
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 30 dkg zöldborsó (tisztítva mérve, fagyasztott is lehet)
  • frissen őrölt bors
  • házi ételízesítő
  • 2 zsemle
  • tej
  • kb. 40 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • morzsolt majoránna
  • aprított petrezselyemzöld
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa




  • A megtisztított újhagymát felkarikáztam.
  • A zöld szárrészt kevés olajon megpirítottam, félretettem.
  • A többi hagymakarikát nagy lábasban néhány evőkanálnyi olajon megfuttattam, hozzáadtam a megtisztított, vékony karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, valamint a borsót.
  • Kb. 10 percnyi pirítás után felöntöttem 2,5 l vízzel, fűszereztem sóval, borssal és házi ételízesítővel.
  • Nagy lángon felforraltam, majd lefedve, kis lángon a zöldségek puhulásáig főztem.
  • Közben a zsemlét tejbe áztattam, a májat elkapartam.
  • A kifacsart zsemléhez adtam a májat, a tojást, ízesítettem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. majoránnával és petrezselyemzölddel.
  • A zsemlemorzsa hozzáadásával egynemű masszává állítottam össze, és pihenni hagytam.
  • A főzési idő vége felé a levesbe szaggattam, pár perc alatt készre főztem, közben még utánízesítettem.
  • Tálalásnál aprított petrezselyemzölddel szórtam meg.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában. A háttérért köszönet a Fotókelléknek.

1 megjegyzés: