vasárnap, szeptember 25, 2016

Gyümölcsmártás

Hirtelen ötlettől vezérelve ez lett a mai ebédünk. Időm sem volt sok, (fáradtság és betegség okán) kedvem sem, így aztán pároltam gyorsan egy kis krumplit, sütöttem hozzá csirkemellet, és mivel már nagyon régen nem készült nálunk, főztem hozzá egy kis gyümölcsmártást. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű kis ebéd lett, a mártás receptje pedig ismét a gyerekek kedvéért kerül fel a blogra. Sok sikert hozzá! :)



Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 4 kisebb, savanykás alma
  • 1 l víz
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 citromkarika
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • kb. 3 evőkanál cukor
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl
  • kb. 3 evőkanál liszt


  • A meggyet a levével együtt nagy lábasba öntöttem.
  • Az almát meghámoztam, vékony cikkekre vágtam, és a meggyhez adtam.
  • Felöntöttem a vízzel, ízesítettem a vaníliával (a hüvelyt is beletehetjük), a citromkarikákkal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral, és kis lángon főzni kezdtem.
  • Közben a lisztet kézi habverővel elkevertem a tejfölben.
  • Miután a mártásalap felforrt, hőkiegyenlítéses módszerrel behabartam, néhány percig még rotyogtattam, végül sós vízben főtt burgonya és grillezett csirkemell mellé kínáltam. (Tálalás előtt ízlés szerint a citromot és a vaníliahüvelyt eltávolíthatjuk a mártásból.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése