Csokoládés tejberizskocka



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 20×32 cm-es tepsihez:
a tejberizshez:
2 5 0   g   a r b o r i o   r i z s
5 0   g   c u k o r
1   l   t e j
1 0 0   m l   t e j s z í n
továbbá:
4   t o j á s
1 0 0   g   v a j
1 0 0   g   p o r c u k o r
1   c s o m a g   ( 1 2   g )   s ü t ő p o r
2 0 0   g   l i s z t
1 0 0   g   é t c s o k o l á d é
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A hozzávalókból a szokott módon tejberizst készítünk, majd hagyjuk kihűlni.
A vajat, a porcukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Hozzádolgozzuk a sütőporral elvegyített, átszitált lisztet, az aprított csokoládét és a tejberizst, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. augusztusi számában.