szombat, augusztus 20, 2016

Villámgyors sajtos pogácsa


Hozzávalók kb. 70 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • néhány tekerésnyi tarka bors
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 3 tojássárgája

a tetejére:

  • tojásfehérje
  • szezámmag
  • lenmag




  • A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáltam, beleszórtam a sót és a borsot.
  • Elmorzsoltam a vajjal és a reszelt sajttal, majd a tojássárgája hozzáadásával egynemű tésztává gyúrtam.
  • Pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtottam, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrtam.
  • A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, tetejüket lekentem az enyhén felvert tojásfehérjével, megszórtam szezám- és lenmaggal.




  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.



A klassz háttér most is a Fotókelléktől. :)

3 megjegyzés:

  1. A füstölt sajttól finom lehet az íze. Én még pár hétig kényszer pihenőn vagyok, nem süthetek. Pedig most mennék a konyhába a recepteddel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És olyan jó volt, hogy pikk-pakk elkészült, nem kellett órákig foglalatoskodni vele. :) Jobbulást és mihamarabbi felépülést neked, Vicuska! :)

      Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm :) !!! Igen, ez nagy előnye, amikor kevés a rászánt időnk. Még arra lennék kíváncsi, hogy sütőporral készítve csak frissen élvezetes az állaga, vagy másnapra is megtartja ebbéli értékeit?

    VálaszTörlés