Málnás-joghurtos zabpehelypite 🍴


Hozzávalók 26 cm átmérőjű pitéhez:
a tésztához:
🍴   10 dkg vaj
🍴   5 dkg aranybarna nádcukor
🍴   2 tojás
🍴   15 dkg túró
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
🍴   25 dkg liszt
🍴   10 dkg apró szemű zabpehely
a formához:
🍴   vaj
🍴   liszt
a töltelékhez:
🍴   1 csomag (20 g) zselatin fix
🍴   3 dkg aranybarna nádcukor
🍴   1/2 dl víz
🍴   2 pohár (2x18 dkg) natúr görög joghurt
🍴   10 dkg málna
a tálaláshoz:
🍴   málna
🍴   tejszínhab
🍴   mentalevél


A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet meg a zabpelyhet, és kézzel egyneművé állítjuk össze. A piteforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele a vajazott-lisztezett piteformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A zselatint és a cukrot addig melegítjük a vízzel, amíg fel nem oldódnak. Hőkiegyenlítéses módszerrel a joghurthoz adjuk, a gyümölcsöt is beleforgatjuk. Óvatosan a tésztára simítjuk, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeletekre vágva, tejszínhabbal, málnával és mentával díszítve tálaljuk.

Tipp: a díszítésen kívül további tejszínhabot vagy 1-2 gombóc fagylaltot is kínálhatunk hozzá, illetve felezhetjük a tészta és duplázhatjuk a töltelék mennyiségét.

Megjegyzések