vasárnap, augusztus 14, 2016

Fejtettbab-leves


Hozzávalók 6-8 személyre

  • kevés olaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zellergumó a zöldjével együtt
  • 1 paprika
  • 50 dkg fejtett bab (fagyasztott is lehet)
  • 2,5 l víz
  • só, frissen őrölt bors, ételízesítő
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl




  • A zöldségféléket megtisztítottam, a hagymát apró kockákra vágtam.
  • A gyökérzöldségeket felkarikáztam, a zellert és a paprikát felkockáztam.
  • A hagymát megdinszteltem az olajon, majd hozzáadtam az összes többi zöldséget – ha fagyasztott babbal készítjük, az fagyosan kerül bele.
  • Pár percig pirítottam, majd felöntöttem a vízzel, ízesítettem sóval, borssal és ételízesítővel, és beletettem a csomóba kötött zellerzöldet is.
  • Felforraltam, kis lángon készre főztem, majd eltávolítottam belőle a zellerzöldet.
  • A lisztet elkevertem a tejföllel, hőkiegyenlítéses módszerrel a leveshez adtam.
  • Pár percig rotyogtattam még, majd friss kenyérrel (kiflivel) tálaltam.



A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése