szerda, július 13, 2016

Zabpehelymorzsás sárgabarack


Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagyobb sárgabarack (65-70 dkg)

a morzsához:


a tálaláshoz:

  • porcukor




  • A barackot megmostam, kettévágtam, a magját eltávolítottam.
  • Egy hőálló tál alját enyhén kivajaztam, üregükkel felfelé elrendeztem benne a gyümölcsdarabokat.
  • A vajat összemorzsoltam a liszttel, a zabpehellyel, a cukorral és a fűszerekkel, majd a morzsát a barackra halmoztam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöttem.
  • Melegen, porcukorral meghintve tálaltam.



A desszerthez a hozzávalókat az Aszaltgyümölcsök&Olajosmagvak ABC-ben tudjátok beszerezni. A hátteret a Fotókellék biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése