Svéd uborkasaláta télire 🍴


Hozzávalók 4-5 db 720 ml-es üveghez:
🍴   4 kg uborka
🍴   1 kg vöröshagyma (nálam részben lila)
a felöntőléhez:
🍴   6 dl víz
🍴   6 dl cukor
🍴   4 dl 10%-os ecet
🍴   1 dl só
🍴   1 kávéskanál nátrium-benzoát
🍴   1 kávéskanál borkénpor


Az uborkát nagyon alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket és a végeket eltávolítjuk, a hagymát megpucoljuk. Mindent legyalulunk. A vízből keveset megmelegítünk, feloldjuk benne a nátrium-benzoátot, majd összevegyítjük a felöntőlé összes többi hozzávalójával. A hagymás uborkára öntjük, és letakarva, hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk – közben többször megkeverjük.

Végül üvegekbe szedjük, színültig töltjük a lével, lezárjuk, és a kamrapolcra tesszük.

Megjegyzések