vasárnap, július 31, 2016

Svéd uborkasaláta télire

Még mindig befőzök, kaptam a hétvégén egy nagy adag uborkát. A kisebbek most is a savanyúságos vödörbe kerültek, a nagyobbakat pedig – jobb híján – a fagyasztóba akartam tenni, amikor szembejött velem a facebook-on Nea receptje, amit ezúton is köszönök. :) Nagyon megtetszett, és bár hasonlót szoktam én is csinálni, most mégis Nea salátáját próbáltam ki. Annyit módosítottam a recepten, hogy nem tettem bele mustármagot, így is nagyon finom. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 4-5 db 720 ml-es üveghez:
  • 4 kg uborka
  • 1 kg vöröshagyma (nálam részben lila)
a felöntőléhez:
  • 6 dl víz
  • 6 dl cukor
  • 4 dl 10%-os ecet
  • 1 dl só
  • 1 kávéskanál Na-benzoát
  • 1 kávéskanál borkénpor


  • Az uborkát nagyon alaposan megmostam, az esetleges hibás részeket és a végeket eltávolítottam, a hagymát megpucoltam.
  • Mindent legyalultam.
  • A vízből keveset megmelegítettem, feloldottam benne a Na-benzoátot, majd összevegyítettem a felöntőlé összes többi hozzávalójával.
  • A hagymás uborkára öntöttem, és letakarva, hűvös helyen 1 napig állni hagytam – közben többször megkevertem.
  • Végül üvegekbe szedtem, színültig töltöttem a lével, lezártam, és a kamrapolcra tettem.

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem, ennyit tettem bele, és finom lett, nem volt túl sós. :)

      Törlés
  2. Nagyon jónak látszik és finom lehet ! Lehet hogy kipróbálom én is !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes, fincsi saláta. A mustármaggal biztosan még finomabb, nélküle viszont talán könnyebben fogyasztható. :)

      Törlés