péntek, július 29, 2016

Rumos vörösborkoktél


Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 biocitrom
  • 10 dkg tört kandiscukor
  • őrölt fahéj
  • 8-10 szem szegfűszeg
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 1 dl fehér rum

a tálaláshoz:





  • A citrom héját lereszeltem, levét kifacsartam.
  • A kandiscukorral, a fűszerekkel és a borral felforraltam, majd kis lángon kb. 5 percig főztem.
  • Leszűrtem, és miután teljesen kihűlt, belevegyítettem a rumot.
  • Hűtőbe tettem.
  • Tálaláskor a poharakba jégkockát tettem, felöntöttem a borral, citruskarikával és kandiscukorpálcával kínáltam.



Kandiscukrot és kandiscukorpálcát a Candyfour-tól, hátteret a Fotókelléktől tudtok beszerezni. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése