csütörtök, június 16, 2016

Pezsgő eperrel, citrommal


Hozzávalók személyenként:

  • 2-3 szem eper
  • 1 teáskanál citromlikőr
  • 1 gombóc citromfagylalt
  • 1 dl száraz pezsgő

a tálaláshoz:

  • menta- vagy citromfűlevél
  • szív alakú formacukor




  • Az epret megtisztítottam, karikákra vágtam, a pohárba tettem.
  • Meglocsoltam a likőrrel, ráhelyeztem a fagylaltot, és óvatosan felöntöttem a behűtött pezsgővel.
  • Mentalevéllel díszítettem, formacukor kíséretében azonnal tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is. Formacukrot a Candyfournál, fotóhátteret a Fotókelléknél tudtok beszerezni. :)

4 megjegyzés: