Olasz muffin



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 5 0   g   f ü s t ö l t   m o z z a r e l l a   s a j t
1 0 0   g   a s z a l t   p a r a d i c s o m
2 5 0   g   l i s z t
1   k á v é s k a n á l   s z ó d a b i k a r b ó n a
2   k á v é s k a n á l   s ü t ő p o r
1   k á v é s k a n á l   s ó
1   k á v é s k a n á l   p i z z a   f ű s z e r k e v e r é k
k b .   1 5   b a z s a l i k o m l e v é l
1   k i s   p o h á r   ( 1 4 0   g )   k e f i r
2   t o j á s
7 5   m l   o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A mozzarellát és a paradicsomot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk az átszitált liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel és a felaprított bazsalikommal. A tojást elhabarjuk a kefirrel és az olajjal, majd egyneművé keverjük a száraz hozzávalókkal. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd elosztjuk bennük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése