kedd, június 28, 2016

Olasz muffin


Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 15 dkg füstölt mozzarella
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
  • kb. 15 bazsalikomlevél
  • 1 kis pohár (140 g) kefir
  • 2 tojás
  • 75 ml olaj




  • A mozzarellát és a paradicsomot kb. 1 cm-es kockákra vágtam.
  • Összeforgattam az átszitált liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel és a felaprított bazsalikommal.
  • A tojást elhabartam a kefirrel és az olajjal, majd egyneművé kevertem a száraz hozzávalókkal.
  • A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleltem, majd elosztottam bennük a masszát.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is. A háttérért köszönet a Fotókelléknek. :)

2 megjegyzés:

  1. Hű de guszták! Gondolom hidegen és melegen egyaránt finomak lehetnek. Szívesen megkóstolnám akár most reggelire is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így ahogy mondod, Katalin, langymelegen is finom, de egy csésze tejjel vagy teával reggelire is tökéletes! :)

      Törlés