Olasz muffin 🍴


Hozzávalók 12 db-hoz:
🍴   15 dkg füstölt mozzarella
🍴   10 dkg aszalt paradicsom
🍴   25 dkg liszt
🍴   1 kávéskanál szódabikarbóna
🍴   2 kávéskanál sütőpor
🍴   1 kávéskanál só
🍴   1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
🍴   kb. 15 bazsalikomlevél
🍴   1 kis pohár (14 dkg) kefir
🍴   2 tojás
🍴   75 ml olaj


A mozzarellát és a paradicsomot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk az átszitált liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel és a felaprított bazsalikommal. A tojást elhabarjuk a kefirrel és az olajjal, majd egyneművé keverjük a száraz hozzávalókkal. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd elosztjuk bennük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. júniusi számában is. A háttérért köszönet a Fotókelléknek. :)

Megjegyzések