szombat, június 25, 2016

Jeges-citromos kefirkrém


Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 nagy pohár kefir (330 g)
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
az öntethez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 1 kávéskanál neszkávé
  • 1-2 teáskanál vaníliás cukor
  • 2 dl tej
továbbá:
  • 2 evőkanál szeletelt mandula



  • A lisztet elkevertem a cukorral, hozzáadtam a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a kefirt, és kis lángon, állandóan keverve besűrítettem.
  • Amíg hűlt, a tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot vertem.
  • A kihűlt kefirbe forgattam a habot, majd műanyag dobozban a fagyasztóba tettem – néhány órán át fagyasztottam, félóránként átkevertem.
  • Közben elkészítettem az öntetet: a hozzávalókat kis lángon a csokoládé olvadásáig melegítettem.
  • A mandulaszeleteket száraz serpenyőben megpirítottam.
  • A jeges krémet fagylaltos kanállal poharakba adagoltam, meglocsoltam az öntettel, meghintettem a mandulával, és azonnal kínáltam.



Háttér a Fotókelléktől, kiegészítők a Butlers-től. :)

3 megjegyzés: