Jeges-citromos kefirkrém 🍴


Hozzávalók 3-4 személyre:
🍴   5 dkg liszt
🍴   8 dkg cukor
🍴   1 citrom
🍴   1 nagy pohár (33 dkg) kefir
🍴   1,5 dl tejszín
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
az öntethez:
🍴   20 dkg étcsokoládé
🍴   1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
🍴   1 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
🍴   1–2 teáskanál vaníliás cukor
🍴   2 dl tej
továbbá:
🍴   2 evőkanál szeletelt mandula


A lisztet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a kefirt, és kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük. Amíg hűl, a tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk. A kihűlt kefirbe forgatjuk a habot, majd műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük – néhány órán át fagyasztjuk, közben félóránként átkeverjük.
Az öntet hozzávalóit kis lángon a csokoládé olvadásáig melegítjük.
A mandulaszeleteket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A jeges krémet fagylaltadagoló kanállal poharakba adagoljuk, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a mandulával, és azonnal kínáljuk.

Megjegyzések