Jeges-citromos kefirkrém



Hozzávalók 3-4 személyre:
5 dkg liszt
8 dkg cukor
1 citrom
1 nagy pohár (33 dkg) kefir
1,5 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
az öntethez:
20 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
1–2 teáskanál vaníliás cukor
2 dl tej
továbbá:
2 evőkanál szeletelt mandula


A lisztet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, kifacsart levét, a kefirt, és kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük. Amíg hűl, a tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk. A kihűlt kefirbe forgatjuk a habot, majd műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük – néhány órán át fagyasztjuk, közben félóránként átkeverjük.
Az öntet hozzávalóit kis lángon a csokoládé olvadásáig melegítjük.
A mandulaszeleteket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A jeges krémet fagylaltadagoló kanállal poharakba adagoljuk, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a mandulával, és azonnal kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése