kedd, június 07, 2016

Diós-sajtos-juhtúrós kocka


Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

  • 2 evőkanál tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 tojássárgája

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg füstölt sajt




  • A tejet és a cukrot elvegyítettem a tejföllel, meglangyosítottam, belemorzsoltam és elkevertem benne az élesztőt.
  • Tálas mixer táljába szitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, a tojássárgáját, apróra darabolva a margarint és a juhtúrót, valamint az élesztős keveréket.
  • A dagasztókarral fényes, a tál falától elváló tésztává dagasztottam.
  • Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztettem.
  • Közben durvára daraboltam a diót, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
  • A tésztát lisztezett deszkán finom átgyúrtam, 1,5-2 cm vastag téglalappá nyújtottam.
  • Megkentem az enyhén felvert tojással, meghintettem a dióval és a sajttal.
  • 4 x 4 cm-es kockákra vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.
  • Addig hagytam kelni, amíg a sütő előmelegedett 180 fokra, majd 25-30 perc alatt készre sütöttem.



A süteményhez használt dió a Magosbolt terméke, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is. A háttérért köszönet a Fotókelléknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése