Diós-sajtos-juhtúrós kocka 🍴


Hozzávalók kb. 35 db-hoz:
🍴   2 evőkanál tej
🍴   2 dl tejföl
🍴   1 kávéskanál cukor
🍴   3 dkg friss élesztő
🍴   50 dkg liszt
🍴   1 csapott evőkanál só
🍴   25 dkg vaj
🍴   25 dkg juhtúró
🍴   2 tojássárgája
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   10 dkg dió
🍴   10 dkg füstölt sajt


A tejet és a cukrot elvegyítjük a tejföllel, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk és elkeverjük benne az éesztőt. Tálas mixer edényébe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, apróra darabolva a vajat és a juhtúrót, valamint az élesztős keveréket. A dagasztókarral fényes, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
Közben durvára daraboljuk a diót, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 1,5-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az enyhén felvert tojással, meghintjük a dióval és a sajttal. 4x4 cm-es kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Addig hagyjuk kelni, amíg a sütő előmelegszik 180 fokra, majd 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések