kedd, május 31, 2016

Sajtos-sonkás mosoly


Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 2 csomag (2 x 27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
  • 15 dkg vékony szelet sonka
  • 15 dkg vékony szelet trappista sajt
  • 1 tojás
  • néhány olívabogyó




  • A levelestészta-lapokat kitekertem, így kb. 25 x 40 cm-es téglalapokat kaptam.
  • Az egyiket kiraktam a sonkaszeletekkel, rásorakoztattam a sajtot, és befedtem a másik tésztalappal.
  • Finoman összenyomtam, majd 9 cm átmérőjű fánkszaggatóval 8 kört szúrtam ki belőle.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, és mindet mintáztam a zsemlepecséttel, egészen a sütőpapírig lenyomva a formázót.
  • A szemek helyén eltávolítottam a felső tésztalapot és a sajtdarabot – csak az alsó tésztalap és a sonka maradjon.
  • A mosolygó fejeket enyhén felvert tojással lekentem, előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütöttem.
  • Miután langyosra hűltek, a szemeket olívabogyókarikákkal hangsúlyoztam.
  • Friss zöldsaláta kíséretében kínáltam.



A zsemlepecsétet a Cookori.com biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése