Sajtos-sonkás mosoly 🍴


Hozzávalók 8 db-hoz:
🍴   2 csomag (2x27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
🍴   15 dkg vékony szelet sonka
🍴   15 dkg vékony szelet trappista sajt
🍴   1 tojás
🍴   néhány olívabogyó
a tálaláshoz:
🍴   zöldsaláta


A levelestészta-lapokat kitekerjük, így kb. 25x40 cm-es téglalapokat kapunk. Az egyiket kirakjuk a sonkaszeletekkel, rásorakoztatjuk a sajtot, és befedjük a másik tésztalappal. Finoman összenyomjuk, majd 9 cm átmérőjű fánkszaggatóval 8 kört szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és mindet mintázzuk a zsemlepecséttel, egészen a sütőpapíris lenyomva a formázót. A szemek helyén eltávolítjuk a felső tésztalapot és a sajtdarabot – csak az alsó tésztalap és a sonka maradjon. A mosolygó fekejet az enyhén felvert tojással lekenjük, előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Miután langyosra hűltek, a szemeket olívakarikákkal hangsúlyozzuk.
Friss zöldsalátával tálaljuk.


A zsemlepecsétet a Cookori.com biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. májusi számában is.

Megjegyzések