Rózsabimbómuffin 🍴


Hozzávalók 12 db-hoz:
a rózsavízhez és a díszítéshez:
🍴   1/2 dl víz
🍴   1 csomag (8 g) szárított rózsabimbó
a tésztához:
🍴   12,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
🍴   12,5 dkg porcukor
🍴   2 tojás
🍴   12,5 dkg liszt
🍴   1/2 csomag (6 g) sütőpor
🍴   7,5 dkg fehér csokoládé
🍴   2 evőkanál tej
a krémhez:
🍴   25 dkg mascarpone
🍴   3 zselatinlap
🍴   3 dl tejszín (33%-os)
🍴   1–2 evőkanál vaníliás cukor
a díszítéshez:
🍴   gyöngyházfényű ételspray (elhagyható)


A sütést megelőző este a díszítéshez félreteszünk 12 szép rózsabimbót. A többit a vízzel kis lábasban, takaréklángon felforraljuk. A tűzről levéve lefedjük, és 1 éjszakán át állni hagyjuk. Másnap papír teafilteren átszűrjük.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a tojást, 1 evőkanál rózsakivonatot, jól elkeverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a késes aprítóval felaprított csokoládét. A tésztát a tejjel lazítjuk, majd a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A zselatint beáztatjuk. A megmaradt rózsakivonatot vízzel kiegészítjük 1/2 dl-re, melegíteni kezdjük, és feloldjuk benne a felpuhult zselatint. Hőkiegyenlítéses módszerrel a mascarponébe dolgozzuk. A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, a krémsajtba forgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, végül csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére halmozzuk.
Ételspray-vel és a félretett rózsabimbókkal díszítjük.

Megjegyzések