péntek, május 27, 2016

Rózsabimbómuffin


Hozzávalók 12 darabhoz:
a rózsavízhez és a díszítéshez:


a tésztához:

  • 12,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütőpor
  • 7,5 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál tej

a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 zselatinlap
  • 3 dl 33%-os tejszín
  • 1-2 evőkanál vaníliás cukor

a díszítéshez:

  • gyöngyházfényű ételspray (elhagyható)




  • A sütést megelőző este a díszítéshez félretettem 12 szép rózsabimbót.
  • A többit a vízzel kis lábasban, takaréklángon felforraltam.
  • A tűzről levéve lefedtem, és 1 éjszakán át állni hagytam.
  • Másnap papír teafilteren átszűrtem.
  • A vajat kihabosítottam a porcukorral.
  • Hozzáadtam a tojást, 1 evőkanál rózsakivonatot, jól elkevertem.
  • Beleforgattam a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a késes aprítóval felaprított csokoládét.
  • A tésztát a tejjel lazítottam, majd a papírkapszlikkal bélelt muffintepsi mélyedéseibe adagoltam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem a muffinokat, majd rácsra szedve hagytam kihűlni.
  • A zselatinlapokat beáztattam.
  • A megmaradt rózsakivonatot vízzel kiegészítettem 1/2 dl-re, melegíteni kezdtem, és feloldottam benne a felpuhult zselatint.
  • Hőkiegyenlítéses módszerrel a mascarponéba dolgoztam.
  • A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot vertem, a krémsajtba forgattam.
  • 1-2 órára hűtőbe tettem, végül csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére halmoztam.
  • Ételspray-vel és a félretett rózsabimbókkal díszítettem.



Rózsabimbót a Fűszerésznél tudtok beszerezni, a hátteret a Fotókellék biztosította. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges! Olyan a krémje, mint a selyem! Nemcsak szép, de biztos finom is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marisz, aranyos vagy. :) A krémje azért tűnik selymesnek, mert gyöngyházfényű ételspray-vel van átfújva. :)

      Törlés