péntek, május 06, 2016

Kolbászos-szalonnás-gombás tészta


Hozzávalók 6 személyre:

  • 30 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • kevés kókuszolaj
  • 40 dkg fehér csiperke
  • 15 dkg cabanossi csípős kolbász
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg napraforgós orsó tészta




  • A gombát megtisztítottam, felszeleteltem; a szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra vágtam.
  • A petrezselyemzöldet felaprítottam.
  • A szalonnát széles lábasban sütni kezdtem – ha szükséges, kevés olajat tegyünk alá.
  • Pár perc elteltével hozzáadtam a gombát és a kolbászt, ízesítettem a petrezselyemmel, és a ragut kis lángon zsírjára sütöttem.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőztem, leszűrtem.
  • Óvatosan a gombás raguhoz forgattam, az egészet átmelegítettem, majd tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése