Kolbászos-szalonnás-gombás tészta 🍴


Hozzávalók 6 személyre:
🍴   30 dkg húsos kolozsvári szalonna
🍴   kevés kókuszolaj
🍴   40 dkg fehér csiperke
🍴   15 dkg cabanossi csípős kolbász
🍴   1/2 csokor petrezselyemzöld
🍴   25 dkg napraforgós orsótészta
🍴   


A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük; a szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra vágjuk. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
A szalonnát nagyobb lábasban sütni kezdjük – ha szükséges, kevés olajat teszünk alá. Pár perc elteltével hozzáadjuk a gombát és a kolbászt, ízesítjük a petrezselyemmel, és a ragut kis lángon zsírjára sütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Óvatosan a gombás raguhoz forgatjuk, az egészet átmelegítjük, és tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában is.

Megjegyzések