Kókuszvirág



Hozzávalók 15-20 db-hoz:
2 dl kókusztejszín
25 dkg szilárd kókuszolaj
7 dkg kókuszvirágcukor
7 dkg nyírfacukor
20 dkg kókuszreszelék


A kókusztejszín és a kókuszzsír felét a kókuszvirágcukorral kis lángon, állandóan kevergetve összeforraljuk. A tűzről levéve elvegyítjük benne a kókuszreszelék felét. 16x20 cm-es tepsibe halmozzuk, kanál fejével vagy tortalapáttal szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűvös helyre tesszük.
A maradék kókusztejszínből, kókuszzsírból a nyírfacukorral és a megmaradt kókuszreszelékkel ugyanígy elkészítjük a fehér masszát. Másnap a barna és a fehér tésztából különböző méretű virágokat szaggatunk. A süteményeket hideg helyen tároljuk.

Tipp: a szaggatás után visszamaradt tésztát villával morzsalékosra törhetjük, joghurttal poharakba rétegezhetjük, a tetejüket kókuszreszelékkel hinthetjük meg.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése