Kókuszvirág 🍴


Hozzávalók 15-20 db-hoz:
🍴   2 dl kókusztejszín
🍴   25 dkg kókuszzsír
🍴   7 dkg kókuszvirágcukor
🍴   7 dkg nyírfacukor
🍴   20 dkg kókuszreszelék


A kókusztejszín és a kókuszzsír felét a kókuszvirágcukorral kis lángon, állandóan kevergetve összeforraljuk. A tűzről levéve elvegyítjük benne a kókuszreszelék felét. 16x20 cm-es tepsibe halmozzuk, kanál fejével vagy tortalapáttal szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűvös helyre tesszük.
A maradék kókusztejszínből, kókuszzsírból a nyírfacukorral és a megmaradt kókuszreszelékkel ugyanígy elkészítjük a fehér masszát.
Másnap a barna és a fehér tésztából különböző méretű virágokat szaggatunk. A süteményeket hideg helyen tároljuk.

Tipp: a szaggatás után visszamaradt tésztát villával morzsalékosra törhetjük, joghurttal poharakba rétegezhetjük, a tetejüket kókuszreszelékkel hinthetjük meg.

Megjegyzések