hétfő, május 02, 2016

Csírás saláta csirkemellel


Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
  • 3 madárszem csili
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál konyak
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 vörösbabkonzerv (25 dkg)
  • 1 fehérbabkonzerv (25 dkg)
  • 1 kukoricakonzerv (25 dkg)
  • 10 dkg vegyes zöldsaláta (lollo rosso, madársaláta, rukkola, bébispenót)
  • 5 dkg póréhagymacsíra

az öntethez:

  • 2 evőkanál fehérborecet
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj




  • Mindegyik filét 3-4 szeletre vágtam, leheletfinoman sóztam.
  • A csilit felaprítottam (mozsárban is törhetjük), elkevertem a mézzel, a konyakkal és a szójaszósszal.
  • A húst bekentem vele, és grillsütőben készre sütöttem.
  • A kétféle babot és a kukoricát leszűrtem, hideg vízzel lemostam, lecsepegtettem.
  • A csírával együtt a salátakeverékbe forgattam.
  • Az ecetben elkevertem a sót és a borsot, apránként beleöntöttem az olajat is.
  • A salátát tányérokra halmoztam, a tetejükre rendeztem a csíkokra vágott húst, meglocsoltam a dresszinggel, és azonnal tálaltam.



A csírát a Bioháló, a hátteret a Fotókellék biztosította. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése