Csírás saláta csirkemellel 🍴


Hozzávalók 6 személyre:
🍴   4 csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
🍴   3 madárszemcsili
🍴   3 evőkanál méz
🍴   3 evőkanál konyak
🍴   3 evőkanál szójaszósz
🍴   1 vörösbabkonzerv (25 dkg)
🍴   1 fehérbabkonzerv (25 dkg)
🍴   1 kukoricakonzerv (25 dkg)
🍴   10 dkg zöldsaláta
🍴   5 dkg póréhagymacsíra
az öntethez:
🍴   2 evőkanál fehérborecet
🍴   só, frissen őrölt tarka bors
🍴   3 evőkanál olívaolaj


A húst 3-4 szeletre vágjuk, leheletfinoman sózzuk. A csilit felaprítjuk (mozsárban is törhetjük), elkeverjük a mézzel, a konyakkal és a szójaszósszal. A húst bekenjük vele, és grillsütőben készre sütjük.
A kétféle babot és a kukoricát leszűrjük, hideg vízzel lemossuk, lecsepegtetjük. A csírával együtt a salátakeverékbe forgatjuk. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, apránként beleöntjük az olajat is.
A salátát tányérokra halmozzuk, a tetejükre rendezzük a csíkokra vágott húst, meglocsoljuk a dresszinggel, és azonnal tálaljuk.


A csírát a Bioháló, a hátteret a Fotókellék biztosította. A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában is.

Megjegyzések