Túrós kókuszgolyó 🍴

Szepy receptje a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számából, ici-pici változtatásokkal. A csokimáznak nem volt ideje rendesen megdermedni, ezért kicsit maszatos, de a család már nem bírta kivárni, hogy megszilárduljon. És akkor a fotózásról még nem is beszéltem. Isteni finom, feltétlenül próbáljátok ki! Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
🍴   25 dkg laktózmentes túró
🍴   10 dkg porcukor
🍴   15 dkg kókuszreszelék
🍴   1 evőkanál vaníliakivonat
🍴   1 biocitrom reszelt héja
a forgatáshoz:
🍴   kókuszreszelék
a mázhoz:
🍴   10 dkg gluténmentes étcsokoládé
🍴   1 evőkanál olaj


A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a masszából 10 g-os golyókat formázunk.
A felét kókuszreszelékbe forgatjuk, a másik felét az olajjal vízgőz fölött megolvasztott csokoládéba mártjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.

Megjegyzések