hétfő, április 25, 2016

Sajtos-sajtkrémes pogácsa

Vendégposzt, az anyukám készítette sajtos-sajtkrémes pogácsát kaptam lencsevégre, és mutatom a receptjét. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 110 darabhoz:

  • 1 dl tej
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1/2 evőkanál só
  • 10 dkg trappista sajt
  • 20 dkg tömlős sajtkrém
  • kb. 2 dl tejföl
a tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • szezámmag



  • A tejet meglangyosította, feloldotta benne a cukrot, belemorzsolta az élesztőt, és hagyta felfutni.
  • A lisztet átszitálta, elmorzsolta benne a margarint, hozzáadta a sót, a reszelt sajtot, a sajtkrémet, a tejfölt, az élesztős tejet, és egynemű tésztává gyúrta.
  • Kb. ujjnyi vastagra nyújtotta, és 3,5 cm-es szaggatóval kiszúrta a pogácsákat.
  • Két tenyere között mindegyiket megsodorta kicsit, így magasabbak lettek, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatta.
  • Tetejüket megkente tojássárgájával, megszórta szezámmaggal.
  • 10-15 percig pihentette még, majd előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütötte.


A fotózáshoz Fotókellékes hátteret használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése