Sajtos-sajtkrémes pogácsa 🍴

Vendégposzt, az anyukám készítette sajtos-sajtkrémes pogácsát kaptam lencsevégre, és mutatom a receptjét. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 110 db-hoz:
🍴   1 dl tej
🍴   3 dkg cukor
🍴   3 dkg friss élesztő
🍴   60 dkg liszt
🍴   25 dkg vaj
🍴   1/2 evőkanál só
🍴   10 dkg trappista sajt
🍴   20 dkg tömlős sajtkrém
🍴   kb. 2 dl tejföl
a tetejére:
🍴   1 tojásárgája
🍴   szezámmag


A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a sajtkrémet, a tejfölt, az élesztős tejet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3,5 cm-es szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Két tenyerünk között mindegyiket megsodorjuk kicsit – így magasabbak lesznek –, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal. 10-15 percig pihentetjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.


A fotózáshoz Fotókellékes hátteret használtam.

Megjegyzések