szombat, április 09, 2016

Reform túrós kocka


Hozzávalók kb. 20 x 30 cm-es tepsihez:

  • 3,5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 16 dkg bio kuszkusz
  • 2 tojás

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag (2 dkg) zselatinfix
  • 10 dkg méz
  • 1 csomag (1 dkg) liofilizált ribizli

a tetejére:

  • nyírfaporcukor




  • A vizet felforraltam, feloldottam benne a vajat és a mézet.
  • A tűzről levettem, beleszórtam a kuszkuszt, 20 percig duzzadni hagytam – közben időnként átkevertem.
  • A tojást kihabosítottam, és óvatosan, de egyenletesen a kuszkuszba forgattam.
  • A túrót villával áttörtem, hozzádolgoztam a mascarponét, a zselatint, a mézet és a ribizlit.
  • A tészta felét a sütőpapírral bélelt tesibe egyengettem.
  • Kis adagokban ráhalmoztam a tölteléket, és óvatosan, hogy ne nyomjam szét az alsó lapot, egyenletesre simítottam.
  • Végül a tészta másik felével befedtem, finoman ezt is elegyengettem.
  • Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 50 percig sütöttem a süteményt.
  • Rácson hagytam kihűlni, majd kockákra vágva, nyírfaporcukorral meghintve kínáltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin április számában is, a fotózáshoz használt háttérért köszönet a Fotókelléknek.

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, nem mondom, szívesen tennék egy próbát vele. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom volt. Nem a megszokott túrós pite/kocka/süti, de finom. :)

      Törlés