Reform túrós kocka 🍴


Hozzávalók kb. 20x30 cm-es tepsihez:
🍴   3,5 dl víz
🍴   5 dkg vaj
🍴   2 evőkanál méz
🍴   16 dkg biokuszkusz
🍴   2 tojás
a töltelékhez:
🍴   50 dkg túró
🍴   25 dkg mascarpone
🍴   1 csomag (2 dkg) zselatin fix
🍴   10 dkg méz
🍴   1 csomag (1 dkg) liofilizált ribizli
a tetejére:
🍴   nyírfaporcukor


A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a vajat és a mézet. A tűzről levesszük, beleszórjuk a kuszkuszt, 20 percig duzzadni hagyjuk – közben időnként átkeverjük. A tojást kihabosítjuk, és óvatosan, de egyenletesen a kuszkuszba forgatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzádolgozzuk a mascarponét, a zselatint, a mézet és a ribizlit. A tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük. Kis adagokban ráhalmozzuk a tölteléket, és óvatosan, hogy ne nyomjuk szét az alsó lapot, egyenletesre simítjuk. Végül a tészta másik felével befedjük, finoman ezt is elegyengetjük. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Kockákra vágva, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában is, a fotózáshoz használt háttérért köszönet a Fotókelléknek.

Megjegyzések