Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta 🍴


Hozzávalók:
🍴   50 dkg fodros nagykocka
🍴   
🍴   1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
🍴   2 evőkanál cukor
🍴   5 dl tej
🍴   35–40 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
🍴   2 tojás
🍴   8–10 dkg porcukor
🍴   2 teáskanál vaníliás cukor
🍴   50 dkg túró
a formához:
🍴   vaj
a díszítéshez:
🍴   kevés friss gyümölcs


Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, majd jól lecsepegtetjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük. A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon pudingot főzünk, a tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát és a gyümölcsöt. Kivajazott hőálló tálba halmozzuk, elegyengetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a kétféle cukorral, krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a habot. A pudingos tésztára simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük.
Langyosan vagy teljesen kihűlve, kockákra vágva, gyümöccsel díszítve tálaljuk.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában is. A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.

Megjegyzések