szombat, április 30, 2016

Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta


Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros nagykocka tészta
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 35-40 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
  • 2 tojás
  • 8-10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 50 dkg túró

a formához:

  • vaj

a díszítéshez:

  • néhány szem gyümölcs




  • Ha fagyasztott gyümölcsöt használok, hagyom felengedni, majd jól lecsepegtetem.
  • A tésztát enyhén sós vízben, a szokott módon megfőztem, leöblítettem, leszűrtem.
  • A pudingporból a cukorral és a tejjel pudingot főztem, a tűzről levéve beleforgattam a tésztát és a gyümölcsöt.
  • Kivajazott hőálló tálba halmoztam, elegyengettem.
  • A tojásfehérjét kemény habbá vertem.
  • A tojássárgáját kihabosítottam a porcukorral és a vaníliás cukorral, krémesre kevertem a túróval, végül beleforgattam a habot.
  • A pudingos tésztára simítottam.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütöttem.
  • Langyosan vagy teljesen kihűlve, kockákra vágva, gyümölccsel díszítve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is. A recepthez a tésztát a Molnár tészta, a fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.

2 megjegyzés: