Mentás keksz 🍴


Hozzávalók 30-35 db-hoz:
🍴   1,5 dl tejszín (30%-os)
🍴   5 filter mentatea
🍴   1 marék mentalevél
🍴   20 dkg liszt
🍴   10 dkg vaj
🍴   7 dkg porcukor
🍴   1 tojássárgája
🍴   1 csipet só


A tejszínt felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. A teafiltert 1/2 óráig áztatjuk benne, majd miután jól kinyomkodtuk, eltávolítjuk. A mentalevelet a tejszínbe tesszük, és botmixerrel az egészet pürésítjük.
A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. A mentás tejszínnel és a tojássárgájával egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, a kekszpecséttel kekszeket szúrunk i belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.


A kekszpecsétet a Cookori.com, a fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában is.

Megjegyzések