Erdeigyümölcs-leves grillezett túrógaluskával 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
a galuskához:
🍴   4 szelet toastkenyér
🍴   25 dkg túró
🍴   1 evőkanál cukor
🍴   1/2 citrom
🍴   1 vaníliarúd kikapart magjai
🍴   2 tojássárgája
🍴   3 evőkanál liszt
a leveshez:
🍴   45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
🍴   1 l víz
🍴   2 dl piros színű rostos gyümölcslé
🍴   3–4 evőkanál cukor
🍴   1/2 citrom
🍴   fahéjrúd, szegfűszeg, szegfűbors
🍴   1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
a tálaláshoz:
🍴   citromfűlevél


A kenyér héját levágjuk, a bélzetet egészen apróra kockázzuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a kenyeret, a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levék, a vaníliát, a tojássárgáját és a lisztet. Egyneművé dolgozzuk, és lefedve legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A felengedett gyümölcsöt a vízzel és a gyümölcslével melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a fűszertojásba zárt fűszereket, a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Kis lángon felforraljuk, majd pár percig főzzük. A pudingport elkeverjük 1 dl vízzel, hőkiegyenlítéses módszerrel a levesbe dolgozzuk, és még néhány percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni.
A túrós masszából 2 teáskanál segítségével galuskákat készítünk, és grill-lapon mindet megsütjük.
A langyos levest tányérokba merjük, a forró galuskákat a közepükre tesszük, és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.


A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. áprilisi számában is.

Megjegyzések