Sült túrógombóc 🍴

A túrógombócot eddig mindig főztem és morzsába forgattam, most kipróbáltam sütve. Nagyon finom, talán még jobban is ízlett, mint a főzött változat. Másabb, könnyedebb a tésztája, hiszen sütőpor is van benne - tulajdonképpen hívhatnánk túrófánknak is. Nagyon hamar elkészül, Csengével pikk-pakk összedobtuk, és ha nem figyelünk oda, akkor pikk-pakk el is fogyasztottuk volna. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 33 db-hoz:
🍴   50 dkg túró
🍴   2 tojás
🍴   3 evőkanál liszt
🍴   3 evőkanál zsemlemorzsa
🍴   1 csipet só
🍴   1 kávéskanál sütőpor
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
a sütéshez:
🍴   olaj
a tálaláshoz:
🍴   porcukor
🍴   lekvár
🍴   tejföl



A túrót villával áttörjük, a tojást kissé elhabarjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egyneművé keverjük a tésztát. Nedves kézzel kb. 2 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Forró olajban, közepes lángon kisütjük, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Porcukorral meghintve, lekvárral vagy tejföllel tálaljuk.

Megjegyzések