szombat, március 12, 2016

Sült túrógombóc

A túrógombócot eddig mindig főztem és morzsába forgattam, most kipróbáltam sütve. Nagyon finom, talán még jobban is ízlett, mint a főzött változat. Másabb, könnyedebb a tésztája, hiszen sütőpor is van benne - tulajdonképpen hívhatnánk túrófánknak is. Nagyon hamar elkészül, Csengével pikk-pakk összedobtuk, és ha nem figyelünk oda, akkor pikk-pakk el is fogyasztottuk volna. :) Sok sikert hozzá! :)


Hozzávalók kb. 33 db-hoz:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor

a sütéshez:

  • olaj

a tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
  • tejföl




  • A túrót villával áttörtem, a tojást kissé elhabartam, majd a többi hozzávalóval együtt egyneművé kevertem a tésztát.
  • Nedves kézzel kb. 20 g-os gombócokat formáztam belőle.
  • Forró olajban, közepes lángon kisütöttem, papírszalvétára szedve lecsepegtettem.
  • Porcukorral meghintve, lekvárral vagy tejföllel tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése