Kakukkfüves hagymakrémleves 🍴


Hozzávalók 4 személyre:
🍴   kevés olaj
🍴   2–3 dkg vaj
🍴   2 vöröshagyma
🍴   2 gerezd fokhagyma
🍴   kb. 8 dl víz
🍴   babérlevél, friss kakukkfűág, só, frissen őrölt fekete bors
🍴   2 dl tejszín
a tálaláshoz:
🍴   pirított kenyérkocka


A hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát előbb ketté-, majd a fokhagymával együtt vékony szeletekre vágjuk. A felhevített olajon és vajon pirítani kezdjük. Néhány perc elteltével feöntjük a vízzel, ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval és borssal. Felforraljuk, majd kis lángon bő 1/2 óra alatt puhára főzzük. A tűzről levéve eltávolítjuk belőle a babért és a kakukkfűágat (a levelek szépen belefőnek a levesbe, szinte csak a szár marad meg), botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve hőkiegyenlítéses módszerrel beledolgozzuk a tejszínt, megvárjuk, amíg újra felforr, majd 1-2 percig rotyogtatjuk még kis lángon.
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította.

Megjegyzések