szerda, március 23, 2016

Gesztenyés pudingkocka


Hozzávalók 24 x 24 cm-es kapcsos tortaformához:

  • 24 babapiskóta
  • 4 evőkanál rum
  • 2 csomag (2 x 40 g) vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 l tej
  • 4 zselatinlap
  • 25 dkg Maroni konzerv-gesztenyepüré

a díszítéshez:





  • A formát kiraktam babapiskótával, a maradék piskótát falatnyi darabokra törtem, és meglocsoltam a rummal.
  • A pudingport elkevertem a cukorral és kevés tejjel, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre főztem.
  • Az időközben beáztatott, lecsepegtetett zselatinlapokat feloldottam benne.
  • Beledolgoztam az áttört gesztenyét és a rumos piskótát.
  • Óvatosan a formába öntöttem, elegyengettem, majd miután szobahőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tettem.
  • Másnap kockákra vágtam, a tetejét reszelt gesztenyével díszítettem.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép sütemény-dehát Nálad mi nem szép!? :)
    Idén én is tervezek gesztenyés sütit készíteni (természetesen sütés nélkülit :), remélem elérek odáig! :)))

    VálaszTörlés
  2. Kellemes ünnepeket kívánok sok szeretettel!

    VálaszTörlés