Gesztenyés pudingkocka 🍴


Hozzávalók 24x24 cm-es kapcsos tortaformához:
🍴   24 babapiskóta
🍴   4 evőkanál rum
🍴   2 csomag (2x4 dkg) vaníliaízű pudingpor
🍴   2 evőkanál cukor
🍴   1 l tej
🍴   4 zselatinlap
🍴   25 dkg gesztenyepüré
a díszítéshez:
🍴   gesztenyepüré


A formát kirakjuk babapiskótával, a maradék piskótát falatnyi darabokra törjük, és meglocsoljuk a rummal.
A pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre főzzük. Az időközben beáztatott, lecsepegtetett zselatinlapokat feloldjuk benne. Beledolgozzuk az áttört gesztenyét és a rumos piskótát. Óvatosan a formába öntjük, elegyengetjük, majd miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kockákra vágjuk, a tetejét reszelt gesztenyével díszítjük.


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. márciusi számában.

Megjegyzések