vasárnap, február 28, 2016

Sertésszűz metélttel, paradicsommártásban


Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 közepes sertésszűz (kb. 50 dkg)
  • só, morzsolt kakukkfű
  • liszt
  • olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl víz
  • 10 dkg gyufametélt
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt




  • A húst vastagabb szeletekre vágtam, és enyhén klopfoltam.
  • Sóztam, lisztbe forgattam, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöttem.
  • A visszamaradt zsiradékon megpirítottam 1 púpozott evőkanál lisztet, hozzáadtam a paradicsompürét, és néhány percig együtt sütöttem tovább.
  • Ízesítettem kakukkfűvel, felöntöttem a vízzel, és 1-2 percig még rotyogtattam.
  • Sütőtálba öntöttem, ráraktam a hússzeleteket.
  • A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem.
  • A tojást enyhén felvertem, elkevertem a tejföllel, beleforgattam a tésztát.
  • A masszát a hússzeletekre adagoltam, majd mindet beborítottam a reszelt sajttal.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
  • Savanyúsággal tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

2 megjegyzés: