hétfő, január 04, 2016

Tiroli téli tea


Hozzávalók kb. 1,5 l-hez:

  • 1 filter fekete tea
  • 6 dl víz
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • fahéjrúd
  • 2-3 csillagánizs
  • 4 evőkanál barna nádcukor
  • 1 citrom
  • 2 narancs
  • 1 üveg (7,5 dl) száraz vörösbor




  • A teára öntöttem a felforralt vizet, hozzáadtam a fűszereket, és 4-5 percig állni hagytam.
  • Leszűrtem, belefacsartam a citrusok levét – nem baj, ha rost is kerül bele –, feloldottam benne a cukrot.
  • A bort hozzáöntve forrásig hevítettem, de nem főztem.
  • Az italt forrón kínáltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

2 megjegyzés: