2016. január 2., szombat

Tejfölös-gombás csusza


Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 40 dkg fodros nagykocka tészta
  • 50 dkg fehér és barna csiperke vegyesen
  • kevés olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy pohár (40 dkg) tejföl
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt




  • A gombát megtisztítottam, felszeleteltem.
  • Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdtem, ízesítettem sóval és borssal.
  • Puhára pároltam, majd zsírjára sütöttem.
  • Hozzáadtam a felaprított petrezselyemzöldet, pár percig tovább pirítottam.
  • A tejföllel elkeverve még 1-2 percig rotyogtattam.
  • Közben a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőztem a tésztát.
  • Leszűrtem, lecsepegtettem, és a tejfölös gombával összemelegítettem.
  • Reszelt sajttal meghintve tálaltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.