péntek, január 08, 2016

Rokfortos-csírás kukoricasaláta


Hozzávalók:

  • 2 kis pohár (2 x 140 g) kefir
  • 6 evőkanál majonéz
  • 15 dkg rokfort sajt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál porcukor
  • frissen őrölt bors
  • 1 csemegekukorica-konzerv (285 g)
  • 7 dkg vegyes csíra

a tálaláshoz:

  • magvas bagett




  • A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem, elkevertem a kefirrel, a majonézzel, ízesítettem a mustárral, a cukorral, sóval és borssal.
  • Beleforgattam a leszűrt kukoricát és 5 dkg csírát.
  • A maradék csírával megszórva, magvas bagettel tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában.

2 megjegyzés: