csütörtök, január 21, 2016

Halas vitaminsaláta


Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 paprika
  • 8 koktélparadicsom
  • 1 lila hagyma
  • balzsamecet
  • 1 doboz füstölt sprotni (160 g)




  • A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát megpucoltam.
  • Az uborkát és a paprikát 1 cm-es kockákra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát félkarikákra vágtam.
  • Tálba tettem, enyhén sóztam, óvatos mozdulatokkal összeforgattam.
  • Tálaláskor a tányérokra szedett salátát meglocsoltam balzsamecettel, és elhelyeztem rajta az olajból kivett halszeleteket.
  • A salátát meg lehet locsolni a halkonzervből visszamaradt olajjal, továbbá ízlés szerint kevés zúzott fokhagymát is szórhatunk a tetejére.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

5 megjegyzés: