Gesztenyés-rumos forró csokoládé



Hozzávalók 4 pohárhoz:
12 dkg étcsokoládé
5 dl tej
1 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál nyírfacukor
20 dkg gesztenyepüré
1/2 dl rum
a tálaláshoz:
tejszínhab
cukrozatlan kakaópor



4 dl tejet lábasba öntünk, az összetördelt csokoládéval melegíteni kezdjük, közben kevergetjük. A lisztet elvegyítjük a maradék tejjel, a cukorral, hozzáadjuk a csokoládés tejhez, és néhány percig kis lángon főzve besűrítjük. A tűzről levéve beletesszük a felengedett, áttört gesztenyét és a rumot, majd a tűzre visszatéve forrásig hevítjük, de nem főzzük. Poharakba adagoljuk, tejszínhabbal és kakaóporral díszítve azonnal kínáljuk.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése