Gesztenyés-rumos forró csokoládé


Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 5 dl tej
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 1/2 dl rum
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • kakaópor




  • 4 dl tejet lábasba öntöttem, az összetördelt csokoládéval melegíteni kezdtem, közben kevergettem.
  • A lisztet elvegyítettem a maradék tejjel, a cukorral, hozzáadtam a csokoládés tejhez, és néhány percig kis lángon főzve besűrítettem.
  • A tűzről levéve beletettem a felengedett, áttört gesztenyét és a rumot, majd a tűzre visszatéve forrásig hevítettem, de nem főztem.
  • Poharakba adagoltam, tejszínhabbal és kakaóporral díszítve azonnal kínáltam.



A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

Megjegyzések