péntek, január 29, 2016

Gesztenyés-marcipános hajtovány


Hozzávalók kb. 40 darabhoz:


a tetejére:

  • porcukor




  • A leveles tésztát kitekertem, kb. 25 x 40 cm-es téglalapot kaptam.
  • Megkentem 2 evőkanál dzsemmel, nagy lyukú reszelőn ráreszeltem a gesztenye és a marcipán felét.
  • Feltekertem, és kb. 20 trapézra vágtam.
  • Ugyanígy jártam el a másik tésztalappal is.
  • A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt világosbarnára sütöttem.
  • Langymelegen, porcukorral meghintve tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.

2 megjegyzés:

  1. Ha ajánlhatom, a Lidlben is jó minőségű (Sarkpont Zrt.) gesztenyemasszát lehet kapni, és csak 280 Ft/25 dkg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván másféle gesztenyével is készülhet, de a Maroni termékei tényleg nagyon-nagyon finomak, és ez itt most nem a reklám helye! :) És bocsánat, hogy itt válaszolok, de pár napja volt itt még egy megjegyzés, Zsuzsa kérdezte, hogy hol lehet ilyen gesztenyét kapni. Most már nem látom a kérdést (nem tudom, hová tűnt), de Zsuzsa, ha olvasod, én a Spar-ban szoktam venni, ott általában lehet kapni. :)

      Törlés