szerda, december 23, 2015

Sajtos-diós-morzsás hal


Hozzávalók:

  • 1 kg halfilé (pl. tőkehal, hekk)
  • só, frissen őrölt bors
  • liszt
  • kevés olaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg darált dió
  • 5 evőkanál főzőtejszín
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • durva szemű zsemlemorzsa




  • A halat tenyérnyi szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam, és olajjal enyhén kikent tepsibe sorakoztattam.
  • A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem, elkevertem a dióval, a tejszínnel és a borral.
  • A masszát a halszeletekre halmoztam, kanál fejével elegyengettem, végül megszórtam morzsával.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt szép pirosra sütöttem.
  • Burgonyapürével és birsalmakompóttal tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése