vasárnap, november 29, 2015

Szalonnás-gombás röszti


Hozzávalók 15-16 darabhoz:

  • 25 dkg főtt, füstölt szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 70 dkg burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • 1 tojás
  • kb. 5 dkg liszt
a sütéshez:

  • kevés olaj
a tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt



  • A zöldségféléket megtisztítottam.
  • Az apróra kockázott szalonnát nagy serpenyőben sütni kezdtem.
  • Közben a gombát és a vöröshagymát nagyobb darabokra vágtam, és Russell Hobbs Illumina konyhai robotgép finom reszelő betétjével, 1-es fokozaton lereszeltem.
  • A tartályból közvetlenül a szalonnához adtam, és együtt pirítottam tovább addig, amíg zsírjára nem sült.
  • A nagyobb burgonyákat kettő- vagy négyfelé vágtam, és a csövön keresztül, a nyomórúd segítségével – szintén a finomreszelő betétet használva – a tartályba daráltam.
  • Az utolsó krumplidarabokhoz tettem a fokhagymagerezdet és a petrezselyemlevelet is, és együtt aprítottam fel.
  • A burgonyás masszát tálba öntöttem, hozzáadtam a gombás szalonnát, a tojást, a lisztet, ízesítettem sóval és borssal, majd összedolgoztam.
  • Serpenyőben kevés olajat hevítettem, a gombás masszából nagyobb evőkanálnyi adagokat kb. 10 cm átmérőjű körré lapítottam, és mindkét oldalukon ropogósra sütöttem.
  • Melegen, reszelt sajttal és tejföllel kínáltam.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése