Sütőtökhab


Hozzávalók 2 pohárhoz:

  • 30 dkg sült sütőtökhús
  • 4 dl kókusztejszín
  • 2 teáskanál nyírfacukor
  • 2 csomag habfixáló

a díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • citromfű- vagy mentalevelek




  • A sütőtököt villával pépesre törtem.
  • A tejszínt közepesen kemény habbá vertem, a vége felé hozzáadtam a cukrot és a habfixálót is.
  • A felét óvatos mozdulatokkal a tökpürébe forgattam.
  • Hosszúkás üvegpoharakba rétegeztem a kétféle habot, végül a desszertet kókuszreszelékkel és citromfűlevelekkel díszítettem, jól lehűtve kínáltam.
  • (A tejszínt a hab készítése előtt 1 órával tegyük fagyasztóba, így könnyebb lesz habbá verni. A kétféle habot sima csövű habzsákokból egyszerűen és szépen tudjuk a poharakba rétegezni.)



A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.

Megjegyzések