Tökmagos-juhtúrós stangli



Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 teáskanál só
20 dkg vaj
20 dkg juhtúró
kb. 4 evőkanál tejföl
a tetejére:
1 tojás
5–7 dkg tökmag


A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. A juhtúró és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk a durvára aprított tökmaggal – kézzel finoman bele is simogatjuk a tésztába. Derelyemetszővel stanglikra vágjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 17 perc alatt pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése