hétfő, október 05, 2015

Tökmagos-juhtúrós stangli


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg juhtúró
  • kb. 4 evőkanál tejföl

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 5-7 dkg tökmag




  • A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáltam, hozzáadtam a sót.
  • Beledaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat.
  • A juhtúró és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztát gyúrtam.
  • Lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastagra nyújtottam.
  • Megkentem az enyhén felvert tojással, megszórtam a durvára aprított tökmaggal - kézzel finoman bele is simogattam a tésztába.
  • Derelyemetszővel stanglikra vágtam, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 17 perc alatt pirosra sütöttem.


4 megjegyzés: