kedd, október 20, 2015

Pikáns, szőlős csirkemájsaláta


Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál olaj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fürt fehér szőlő
  • 1 nagy fürt kék szőlő
  • 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma




  • A szőlőt megmostam, lecsepegtettem, a gyöngyhagymát leszűrtem úgy, hogy a levét felfogtam. (Lehetőleg mag nélküli, vékony héjú szőlőt válasszunk hozzá.)
  • A májat megtisztítottam, kettévágtam.
  • Az olajat serpenyőben felhevítettem, közepes lángon készre pirítottam rajta a májat.
  • Kiszedtem, kicsit hűlni hagytam.
  • Közben leszemeztem a szőlőt, tálba tettem.
  • A májat – a nagyobb darabokat 2-3 felé vágva – a gyöngyhagymával együtt óvatosan hozzáforgattam.
  • A hagyma felfogott levéből néhány evőkanálnyit a serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz adtam, pár percig kis lángon forraltam.
  • Az öntetet még melegen a salátára locsoltam.
  • Friss vagy pirított kenyérrel azonnal tálaltam.



A recept megjelent a Kifőztük Magazin októberi számában is.

2 megjegyzés: