Szendvicskrém háromszor



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
az alaphoz:
2 5 0   g   t ú r ó
1   k i s   p o h á r   ( 1 4 0   g )   n a t ú r   j o g h u r t
5 0   g   m a s c a r p o n e
a paprikáshoz:
a z   a l a p   2 / 5 - e
1   e v ő k a n á l   k e t c h u p
1   t e á s k a n á l   ő r ö l t   p i r o s p a p r i k a
2 5   g   r e s z e l t   v ö r ö s h a g y m a
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
a kolbászoshoz:
a z   a l a p   1 / 5 - e
1 5 0   g   f ü s t ö l t   k o l b á s z
1 0   g   r e s z e l t   v ö r ö s h a g y m a
1   e v ő k a n á l   m a j o n é z
a zöldfűszereshez:
a z   a l a p   2 / 5 - e
2 5   g   r e s z e l t   v ö r ö s h a g y m a
z ö l d f ű s z e r   ( p l .   m e t é l ő h a g y m a ,   p e t r e z s e l y e m z ö l d ,   k a k u k k f ű )
s ó
1   c s i p e t   c u k o r
a tálaláshoz:
k e n y é r
s a l á t a l e v é l
k a p r i b o g y ó
a l m a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

Az alaphoz áttörjük a túrót, elkeverjük a joghurttal és a mascarponével.
Az alapkrém 2/5-éhez dolgozzuk a ketchupot, a paprikát és a hagymát, ízesítjük sóval és borssal.
A másik 2/5 részéhez a hagymát és ízlés szerinti mennyiségű, megmosott és felaprított zöldfűszert, valamint sót és cukrot keverünk.
A maradék krémhez a késsel vagy késes aprítóval pépesített kolbászt, a hagymát és a majonézt adjuk, összedolgozzuk.
Tálaláskor a kenyérre salátalevelet fektetünk, erre tesszük a paprikás krémet, amit kapribogyóval szórunk meg. A zöldfűszeres krémmel megkent szendvics tetejét vékony almaszeletekkel, a kolbászosét almacsíkokkal díszítjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. szeptemberi számában.