Narancsos gesztenyekrém



Hozzávalók 6 személyre:
2 csomag (2x20 dkg) gesztenyemassza
5 dl tejszín
1 evőkanál rum
18 babapiskóta
kb. 2 dl narancslé (100%-os)
2 evőkanál narancslikőr
1 kis üveg (30 dkg) narancsdzsem
a díszítéshez:
cukrozatlan kakaópor
narancscikk


A felengedett gesztenyepürét áttörjük, elkeverjük a rummal és 1 dl tejszínnel. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a gesztenyébe forgatjuk. A narancslevet elvegyítjük a likőrrel. A piskótákat 2-3 darabra törjük, alaposan megmártogatjuk a narancslében, és a felét szétosztjuk a poharakban. Rájuk kanalazzuk a dzsem felét, majd befedjük a gesztenyés hab felével. Erre ismét áztatott babapiskóta, dzsem és gesztenyehab kerül. A desszertet jól lehűtjük, majd tálalás előtt meghintjük kakaóval és naranccsal díszítjük.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. szeptemberi számában.